poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Surowa zupa warzywna


Lato jeszcze trwa, więc staram się jeść dużo surowizny.



Składniki:

3 duże i soczyste pomidory
1 cukinia
1 papryka
szczypior
garść świeżego kopru
garść świeżej bazylii
oliwa z oliwek
przyprawy do smaku wedle uznania
ew. woda, jeśli nie chcesz, aby zupa była tak gęsta

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucam do blendera i miksuję, doprawiam do smaku i wcinam.

Zupka - chłodnik jest idealna na cieplejsze dni. Jest bardzo syta, wysiadam w połowie miseczki.
Jej gęstość sprawia, że świetnie sprawdza się również jako sos, np. do makaronu.



Akcja Chłodek!Organizator: WeganNerd

1 komentarz:

  1. Witamy wśród roślinożernych!!! ;) Powiem Ci, że napisanie na blogu, że przechodzi się na weganizm, to najlepszy sposób żeby powstrzymać się od jedzenia sera. Nie można przecież być gołosłownym i oszukiwać ludzi, którzy tu zaglądają :)
    A zupa była wyśmienita i bardziej sycąca niż taka zwykła gotowana.

    OdpowiedzUsuń